Vi skriver vår

Under våren har jag hållit en skrivarcirkel för ABF Mittskåne i Lund: "Att skriva novell och roman". Det är fantastiskt att få möta människor i deras skrivande, inte minst i mötet mellan flera skrivande människor! Hur de, från helt olika håll, plötsligt, genom det skrivna, får syn på varandra genom det gemensamma som är passionen för att skriva. Hur de lägger märke till att deras egna svårigheter, ofta felaktigt uppfattade som tillkortakommanden, både som människor och skrivande varelser, delas av andra, blir begripna av andra.

Som skrivare befinner vi oss ofta bland människor som inte skriver. Ja, det vill säga: idag finns väl nästan inte en enda människa som inte skriver dagligen, kortare eller längre, i sociala medier och mejl. Som skrivare av t ex poesi eller prosa tänker jag att vi ofta i alla fall uppfattar vårt skrivande som skilt från detta omedelbara, ofta affekterade. Vari skillnaden består är jag inte fullkomligt säker på om jag ska vara helt ärlig …

Men detta att känna igen, och att bli igenkänd, det öppnar en magisk dörr mellan mig och mitt och dig och ditt. Vi är av samma skrot och korn. Och världen är ett förunderligt ställe!

Sitter du och gnolar på en skrivmelodi, ett album, en diktsamling, en novellsamling eller ett romanmanus, och behöver pigga ögon – kontakta gärna mig! Och gå ut i våren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2019!

2018

Dagens skrivövning