Skrivarcirklar i Skåne till våren!

Skrivmaraton
Folkuniversitetet Malmö
4 söndagar á 3h våren 2015
Läs mer och anmäl dig här.

Att skriva novell och roman
ABF Lund/Kävlinge och Eslöv
6 tillfällen Mån/tis våren 2015
Läs mer och anmäl dig till Lund, Kävlinge och Eslöv.


Skrivmaraton
Tre timmar varje söndag träffas vi och skriver tillsammans, läser upp och skriver igen. Skrivarintervaller om t ex 10, 15, 30 min eller 1 timme, på teman som vi gemensamt bestämmer, varvas med att lyssna till övrigas texter. Tankar, frågor, associationer kan vi ta med oss till nästa textintervall. Tre timmar skrivande, läsande och lyssnande utan värderande omdömen eller andra krav än att vara närvarande och att gå med på premisserna :)
Skrivmaraton är en skrivmetod hämtad från Natalie Goldbergs Writing down the bones – Freing the writer within, som jag tidigare nämnt som en stor inspirationskälla (se t ex mitt inlägg söndag 21 jul 2013).


Att skriva novell och roman är en kurs för dig som vill skriva eller kanske börjat skriva noveller eller på ett längre projekt som en novellsamling eller roman. Vi kommer att ta upp grundverktyg, såsom dialog, gestaltning av karaktärer och miljö, berättarstruktur och tala om och pröva skrivandet utifrån vinklar som:

Inspiration och drivkraft - var hämtar vi detta?
Ord och språk - att variera sitt språk och anpassa det efter karaktärer, miljö osv
Olika former av berättande - logiskt eller fantastiskt
Genre, format, stil - vilka beslut behöver jag fatta?
Karaktärerna - lever de sina egna liv?
Författarrösten - min röst och berättarens?

I Att skriva novell och roman kommer vi att varva skrivövningar och samtal om andras och varandras texter under träffarna med inlämningsuppgifter mellan gångerna, med förhoppningen om att varje deltagare både ska ha haft möjlighet att skriva och bli läst mycket under cirkelns gång.

Varmt välkomna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2019!

2018

Dagens skrivövning