Ära

Lust att skriva? Skriv! Jag har skrivit om det förr, att jag tycker att betoningen av skrivandet som "arbete" är knasig. Jag tycker att lusten ska vara drivkraften, inte det hårda arbetet. Att du sedan måste skriva, och skriva och skriva och skriva, är en annan femma :)

Respektlöshet tror jag också på. Som duktig flicka slåss jag liksom så många andra med osynliga krav på att vara duktig, prestera väl, och som skrivare att särskilt prestera otroligt bra texter, genomarbetade, putsade och polerade, så att inget finns att anmärka på. När det nu är. Så emellanåt skickar jag helt sonika texter som jag nyss skrivit, ibland som skrivövningar, till tidskrifter eller tävlingar. Och nej, jag blir inte publicerad särskilt ofta. När refuseringarna kommer och jag läser igenom vad jag skrivit kan jag tänka "det här var ju ganska slarvigt" eller "detta var verkligen kasst". Men ibland glimtar det till. Ibland blir det fantastiskt bra.

Thrush Press publicerade tidigare i år en av mina dikter på engelska, Thrush Press #19 , och nu har den kommit med bland deras nomineringar till något som heter The Pushcart Prize 2014 – The best of small presses, som verkar fantastiskt ärofyllt.

Ära. Jag använder sällan det ordet men i det här sammanhanget tycker jag om det. Det fyller mig med ödmjukhet och värme att de tillsammans med texter av Brandon Courtney, Jospeh O. Legaspi, Katie Manning, Kate Rosenberg och David Winter, valt ut min text.

Det handlar om lust och mod. Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

2019!

2018

Dagens skrivövning